Hi there, thanks for visiting. Happy Reading ...

Hi there, thanks for visiting. Happy Reading ...

Thursday, July 23, 2015

ZALORA FASHION FEVER WEEK

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ



Bieber Fever is over. Now it is time for Fashion Fever by Zalora! 

If you read my blog you might know that 22 July is always a special day for me since I was born on that day. This year 22 July can be a super special day for everyone. Why? Because Zalora (Asian Online Fashion Destination) launch a "Fashion Fever Week" started from 22 - 31 July 2015. Fashion Fever Week is a special offers from Zalora where you guys can get special price and mega discount up 80% for high-street global fashion and local brands. OMG! If at the beginning at July I told you in this blog that July is my month, but now I must admit that July is for everyone. Oh boy, who's exciting?! 

Brands like Levi's, New Look, River Island, Mango, not to mention Zalora private brand itself ZALORA are some of the brand with drastic price reduction on their website. And you have to remember that Zalora Fashion Fever Week is not just for woman products, your man also get the same chance of 80% discount in this Fashion Fever Week. 

Here is some of my favorites taken from Zalora website:
LOOK 1: 
// 1. Wendy Shirt // 2. Jacquard Kimono Top // 3. Tiara Shawl // 
// 4. City Lady handbag // 5. Jacquard Cropped Pants // Strappy Heel Sandals //

LOOK 2: 
// 1. Waterfall Structured Jacket // 2. Abstarct Brush Print Top // 3. Open-Top Structured Hand Bag //
// 4. Plain Shawl // 5. Supersoft Super Skinny Jeans // 6. Basic Slip On Sneakers //

Here is another benefit that you'll get at Zalora Fashion Fever Week: get the same-day delivery service if you order before 11.00 a.m. Get free delivery for order above Rp 250.000.- Also there is Cash On Delivery (COD) service. And last but not least, chance for product return and refund in the range of 30 days. 

So, what are you waiting for? Buy now or cry later. Hurry up, click ---> "Zalora Fashion Fever Week".


Please kindly follow my blog if you like this post:
ZALORA FASHION FEVER WEEK



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati

Wednesday, July 22, 2015

HAPPY BIRTHDAY YULIA

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ





When you wake up sun will shine,
we will not go under any cloud.
Let balloons go up in town,
ring out every bell
All the birds of this day
Sing a song, sing a  song
Happy Birthday

- The Innocence Mission

Happy birthday Yulia. 

26 years ago you was born to this world peacefully, surrounded by lovely family. Thank Allah for all the blessings and guidances through your life. Wish to be close to Allah all the rest of your life. Amin. Also thanks to all the lovely birthday wishes and gifts you've got today. Alhamdulillah. Syukran.

Mom and Dad asked you to go out, made a little celebration eating your favorite food, sushi at Zushioda Jambi. You know that your happiness was not complete, you really miss your sister, Mei, because she's already go back again to Korea. Though she sent you a super cute birthday message and a lovely gift (I'll share about my birthday gifts and Zushioda Restaurant at another blog post).

After that came the birthday cake, you blown up the candle on it happily. Pray to Allah all the best for your life in this world and the life after life. May Allah always love you, Yulia. May Allah put the world in your hand instead of in your heart. May Allah always show the best way for you. Finish your master degree soon and get married soon :)

Amin ya Rabb. InshaaAllah. 
Once again, happy birthday Yulia.
Happy birthday to me :*

Please kindly follow my blog if you like this post:
HAPPY BIRTHDAY YULIA



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati

Monday, July 20, 2015

50 SHADES OF GREY

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ





// SAY Hijab grey scarf // Unbranded dress worn as long coat; white tees; grey
jogger // Urban & Co pale pink pointy shoes // Naughty pale pink clutch //

When I'm not wearing black, I'll find something in grey and or pale shades. So, here I am wearing 50 shades of grey, well not exactly all grey shades head to toe. I mixed my outfit with pale pink pointy shoes and clutch also a white t-shirt. All items in this outfit is the best items that I ever bought. Everything feels so comfortable when I'm wearing them. Yes, I don't negotiate the comfort in dressing up. For me, feeling comfortable is number one. What about you?


Please kindly follow my blog if you like this post:
50 SHADES OF GREY



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati


Sunday, July 19, 2015

EID MUBARAK

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ



Happy Eid Mubarak to all Moslem in the world. Have a blessed one with your lovelies. Happy Eid Al-Fitr. Greetings from me and my family :)

Please kindly follow my blog if you like this post:
EID MUBARAK



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati

Friday, July 10, 2015

LULUDI FOR EVERY WOMAN

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ



Sebagai wanita muda yang aktif, kenyamanan dalam berpakaian pastinya merupakan salah satu hal terpenting dalam checklist sehari-hari. Termasuk di dalamnya kenyamanan dalam pemakaian underwear a.k.a pakaian dalam. Apalagi aku menggunakan hijab yang serba tertutup dan seringkali menggunakan banyak layer dalam berpakaian. Sudah pasti aku harus pintar-pintar memilih material pakaian yang aku gunakan agar tetap nyaman beraktivitas seharian. 

Yes, kali ini tema postingan blogku memang lebih dikhususkan untuk para wanita. Aku percaya kalau sebagai sesama perempuan kita harus saling menjaga, tsaaah. Seandainya ada pembaca dari kalangan kaum adam, silahkan dibaca juga sih siapa tahu bisa dishare untuk wanita kesayangan.

Dalam posting blog kali ini aku mau membahas mengenai produk underwear, namanya Luludi. Luludi ini merupakan salah satu lini dari brand Wacoal. Sesuai dengan taglinenya Luludi for every woman, produk-produk Luludi memang diperuntukkan untuk para perempuan agar tetap nyaman beraktivitas dengan mengenakan pakaian dalam yang tepat termasuk untuk wanita berhijab yang memakai pakaian serba tertutup dan seringkali memakai outfit bertumpuk-tumpuk. Luludi sendiri mengcover produk bra, panty, long torso, sampai nightware.


Aku mengenal produk-produk Luludi untuk pertama kali lewat acara #HijabClass yang diadakan oleh Clozette Indonesia. Dalam product knowledge session bersama Luludi bahasan yang sangat menarik buatku adalah bahasan mengenai penggunaan pakaian dalam bra. Ternyata masih banyak loh para wanita yang belum mengerti tentang penggunaan dan perawatan pakaian dalam. 85% wanita masih memakai bra dengan ukuran yang salah, sedangkan 80% wanita tidak mengerti fungsi dan kegunaan dari pemakaian bra dalam ukuran yang tepat. Sayang banget yah?

Berikut ini aku share hal-hal yang perlu diperhatikan saat memilih bra:
  1. Pilih model dan bahan yang nyaman sesuai dengan kebutuhan kita.
  2. Pastikan ukuran bra yang kita gunakan pas dan sesuai dengan bentuk tubuh kita. Tidak kelonggaran atau kesempitan, dapat menyangga payudara dengan baik, dan nggak menyulitkan kita dalam bergerak.
Terus, gimana dong cara menemukan bra yang tepat?
  1. Kalian harus tahu terlebih dahulu mengenai tipe-tipe bra. Ada strapless bra, push up bra, underwire bra, padded bra, full support bra, dan lain-lain. Beda tipe bra, berbeda pula fungsinya. 
  2. Setelah tahu tipe-tipe bra sesuai kebutuhan kalian, kalian harus mengetahui ukuran bra yang tepat. Jangan malu untuk meminta bantuan pada petugas di toko dalam menemukan ukuran bra dan cup yang yang pas untuk kalian. Karena biasanya beda merek atau jenis bra, ukuran yang pas untuk kita bisa berbeda.
  3. Yang enggak kalah penting adalah kenyamanan yang diberikan oleh bra yang kita kenakan. Selain ukuran kita juga perlu memperhatikan material dari bra yang kita kenakan. Agar nyaman dikenakan seharian, pastikan bra yang kita kenakan menyerap keringat dan terbuat dari material yang lembut di kulit serta tidak panas digunakan seharian.
Kalau perawatannya bagaimana?

Perawatan pakaian dalam juga nggak kalah penting nih, Guys. Penting banget untuk memperhatikan label cara perawatan underwear. Secara umum, sebaiknya pakaian dalam nggak dicuci dengan mesin tapi menggunakan tangan, gunakan deterjen yang lembut, kemudian jangan diperas terlalu kencang agar tidak merubah bentuk pakaian dalam. Untuk bra, cukup ditepuk-tepuk dan untuk panty cukup diremas dengan pelan. Kemudian bra dan panty jangan digantung dengan keadaan seperti ketika dipakai, tapi digantung di bagian tengah bra (dilipat dua), jadi bra nggak gampang melar. Menyimpan pakaian dalam juga jangan ditumpuk-tumpuk tapi dilipat dengan rapi, kalau perlu gunakan box pemisah.

Sebenarnya enggak sulit kan, Guys? Kesalahan dalam pemilihan, penggunaan dan perawatan pakaian dalam bisa berakibat tidak baik bagi kesehatan kita. Lebih baik mencegah daripada mengobati bukan? Nah setelah membahas mengenai bra, sekarang kita beralih membahas temannya a.k.a panty. Untuk pemilihan panty yang baik pun sebenarnya tidak jauh berbeda dengan cara memilih bra. Tentu saja kita harus mengetahui tipe dari panty, lalu menggunakan ukuran yang pas, serta memilih panty dengan bahan yang menyerap keringat, lembut di kulit, dan tidak panas. 



Salah satu produk favoritku dari Luludi adalah midi panty-nya. Selain design nya yang cantik dan cewek banget yang terpenting adalah material panty dari Luludi nyaman banget digunakan seharian meskipun menggunakan pakaian serba tertutup. Harganya pun lumayan terjangkau meskipun masih harus menabung kalau mau koleksi, model sama warnanya lucu-lucu. Hehe. Terakhir cek di website nya Luludi lagi diskon loh. Pas banget deh kalau mau mencoba menggunakan underwear dari Luludi.  Cucok memang Luludi mengusung tagline "Luludi for every woman". Karena untuk para wanita berhijab pun nggak bakal bikin gerah dan ada diskonnya pula, cewek banget kan? Hihi. Dan nggak cuma sampai disitu, yang bikin lebih seneng lagi Luludi ini made in Indonesia. Yeeaay, jadi selain enak dipakainya aku ikut senang bisa pakai produk buatan dalam negeri. So, selamat hunting, Sisters :*

Please kindly follow my blog if you like this post:
LULUDI FOR EVERY WOMAN



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati

HIJAB IN STYLE CONTEST

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ





// I'm wearing: Nur Zahra for Central Department Store Scarfs, Kimono Outer, kaftan, white shirt, and skirt // Michael Kors boots //

Hi lovelies. This time I'm back with a super good news. So I had a project with Clozette Indonesia and Central Department Store for Hijab in Style contest. Central Department Store had a collaboration with designers for Eid Al-Fitr Collection. I had a chance to wear clothes designed by Nur Zahra for this Hijab in Style contest. She is definetely one of my favorite Indonesian designer. I really love each pieces of her collection. The ethnicity in her collection, the cutting, the pattern, the colors, the way Nur Zahra styling her collection by layering really suits my personal style.

You can also get her collection by vote me and get a chance to win shopping voucher worth Rp 2.000.000 from Central Department Store. Must be very nice to shop for Eid Al-Fitr Day. Here is the rules for Hijab in Style contest #ClozetteID #ClozetteIDxCENTRAL:
  1. Hijab in Style contest is open from 06 - 27 July 2015
  2. Hijab in Style contest is open for all Indonesian people with minimum age requirements 18 years old.
  3. Sign in as the member of Clozette Indonesia to get participated in Hijab in Style contest.
  4. Follow Instagram account of @ClozetteID and @CentralStoreID
  5. The winner will be contacted through email by Clozette Indonesia team.
  6. Hijab in Style contest is closed for Clozette Indonesia and Central Dept. Store employees and families.
  7. Clozette Indonesia decision is absolute and inviolable.
Easy eh? So what are you waiting for? Vote me and write comment about why the collection of Nur Zahra is the best to describe your personality. Just simply click the picture below to enter the contest and good luck (Don't forget you have to sign in first as member of Clozette ID).



Please kindly follow my blog if you like this post:
HIJAB IN STYLE



Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati

Friday, July 3, 2015

MONTH OF JULY

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Hello July! Nice to meet you again :)
(PS:You can use my picture, as long as you mention my blog or instagram account)

Hello July. From all the months of the year, I always look forward to the month of July. Yes, I was born in this month 25 years ago. What makes me feel happier is that I am going to celebrate my birthday this year at my hometown, inshaaAllah. Yaaay. I also going to celebrate Eid Fitr with my family soon at my hometown. Alhamdulillah.

If you read my blog, you might know that I challenged myself not to buy anything new except for food and bus tickets. Did I beat the challenge? I'll share the result next week. Stay tuned :) (Read about the challenge here)

Happy weekend everyone. I hope that you guys showered by happiness this month.

Please kindly follow my blog if you like this post:
MONTH OF JULY


Follow your heart,
Salaam


Yulia Rahmawati
 

Blog Template by BloggerCandy.com

Direktori WeBlog Indonesia